jueves, 11 de octubre de 2012

Alfabetització informacional

En el text de Josep Vives "La alfabetización informacional : una alfabetización pendiente en la era digital" ens explica la necessitat de saber manejar els ordenadors correctament i es centre en la importància de la recerca d'informació a la xarxa això ho defineix com "alfabetització informacional". Aquestes entre altres coses, permetria a l'alummne exercir un paper més actiu en el seu aprenentatge, és a dir, que l'alumne participi més perquè això fomentaria la seva motivació per aprendre. Precisament és el que es vol dur a terme amb el nou pla universitari europeu que s'ha implantat recentment. 

El nostre grup està d'acord ja que tot això afavoreix l'aprenentatge de l'alumne i els permetrà ser competents de cara a un futur, que és l'objectiu principal de l'ensenyança.

2 comentarios:

  1. Al igual que vosaltres, estem d'acord amb el que explica la lectura de Josep Vives, veiem com una necessitat no coberta el fet potenciar el paper actiu de l'alumne (ell ha de ser el protagonista del seu propi aprenentatge).

    ResponderEliminar
  2. Ens pareix molt interessant la menció que heu fet de la motivació que suposa incorporar els ordinadors a l'aula, ja que aquests nens i nenes ja han nascut i crescut amb els ordinadors i és part de la seva realitat.

    ResponderEliminar